Розчин.
Склад
1 г добавки містить діючої речовини:
кислоту мурашину (Е236) - 570 мг;
кислоту пропіонову (Е280) - 150 мг;
кальцію пропіонат (Е282) - 100 мг;
кислоту молочну (Е270) - 100 мг;
кислоту лимонну (Е330) - 25 мг;
кислоту оцтову (Е260) - 10 мг;
кислоту бурштинову - 5 мг.
Допоміжні речовини: вода очищена - до 1 000 мг.
Фармакологічні властивості
Бакцинол знижує ступінь забруднення води патогенними мікроорганізмами (мурашина і оцтова кислоти), пригнічує їх розвиток в кишечнику, профілактуе розвиток захворювань травного каналу у птахів і свиней, має протигрибковий ефект (пропіонова кислота і її сіль, молочна кислота). Добавка, знижуючи величину рН вмісту кишечника, створює оптимальні умови для розвитку пропіоново- і молочнокислих бактерій і гальмує розмноження патогенної мікрофлори. Недіссоціірованних форми органічних кислот є липофильними, тому проникаючи через мембрану бактеріальних клітин, порушують їх метаболізм і реплікацію ДНК, викликають бактеріостатичний ефект.
Мурашина кислота знижує рівень рН і буферну ємність корми, пригнічуючи ріст і розвиток патогенних бактерій: Е.соli, Salmonella, Campilobacter, Pseudomonas та ін., а також покращує засвоєння кальцію і фосфору. Мурашина кислота серед карбонових кислот має сильно виражену антибактеріальну дію.
Пропіонова кислота і її сіль володіють сильним протигрибковим ефектом. Пропіонова кислота всмоктується через травний канал і транспортується в печінку, де пропіонат повністю перетворюється в глюкозу. У поєднанні з мурашиної кислотою, ці кислоти мають синергетичний ефект і використовуються проти деяких грампозитивних збудників (Clostridium).
Молочна кислота активно стимулює секрецію ферментів підшлункової залози. Одночасно створює сприятливі умови для розвитку бактерій Lactobacillus, які перешкоджають росту і розвитку патогенних мікроорганізмів відділу тонкого кишечника тварин. Молочна кислота стимулює процес відновлення кишкових ворсинок, збільшує поверхню всмоктування поживних речовин. Молочна кислота превентивно впливає на мікотоксін- афлатоксин (грибок: Aspergilus flavus, A. parasiticus), покращує смакові якості корму.
Лимонна кислота - це ефективний антистресовий компонент, стимулює утворення хелатних форм кальцію, калію, заліза, цинку та інших мікроелементів в кишечнику, в результаті чого вони краще засвоюються організмом. Лимонна кислота нейтралізує радіонукліди, пестициди та є універсальним антиоксидантом, який запобігає окисленню жирів і попереджає псуванню кормів.
Оцтова кислота є каталізатором розщеплення білків на амінокислоти і виявляє сильну бактерицидну дію.
Янтарна кислота підвищує перевариваемость корми, підсилює процеси біосинтезу, є універсальним антистресовим речовиною, не викликає ксенобіотіческого ефектів, покращує клітинне дихання і обмін речовин, в тому числі глюкози, покращує роботу органів дихання, нирок, кишечника, підтримує діяльність ендокринної системи.
Органічні кислоти знижують буферну ємність лужних компонентів корму, що стимулюють використання азоту і макроелементів кормів, підсилюють секрецію ферментів шлунка, підшлункової залози і кишечника, перетворення поживних речовин, стимулюють ріст кишкових ворсинок, що покращують пристінкове травлення і збільшують абсорбцію поживних речовин, попереджають захворювання ентеритом, знижують інтенсивність процесів бродіння в товстому відділі кишківника.
Показання до застосування
Захист кормів і питної води від патогенної мікрофлори, консервування, підкислення кормів, яке сприяє продовженню термінів зберігання кормів, підкислення середовища травного каналу тварин і птиці, пригнічує ріст грамнегативних і гнильних мікроорганізмів в травному каналі, поліпшує процес травлення кормів, абсорбцію поживних речовин корму, стимулює зростання і підвищення продуктивності птиці (кури-несучки, бройлери, курчата, ремонтний молодняк) і свиней.
Бакцинол рекомендують застосовувати після використання протимікробних препаратів, особливо для профілактики колібактеріозу, клостридіозу і інших захворювань.
Спосіб застосування та дози
Бакцинол розпилюють на корм при змішуванні або згодовують з кормом шляхом ступеневого змішування або додають в питну воду з розрахунку:
корм для свиней - 1-2 л / 1000 кг;
корм для птиці - 1-3 л / 1000 кг;
питна вода - 0,3-1 л / 1000 л.
Для очищення системи подачі води: 0,5 % розчину додають в систему і витримують 12 годин. Після застосування промивають холодною водою;
Для профілактики захворювання на сальмонельоз кормову добавку додають до кормів або до води з розрахунку: 0,1-0,3 % від кількості корму.
Доза залежить від рівня бактеріального фону, складу корму і якості питної води.
Максимальна ефективність кормової добавки при досягненні рН води 4,2- 4,6 (необхідно контролювати рівень рН води).
Спеціальні застереження для осіб і обслуговуючого персоналу:
Шкідливо для здоров'я при вдиханні та попаданні на шкіру!
Уникати попадання на шкіру, в очі і на одяг.
Не вдихати випари!
При роботі використовувати захисний одяг, маску, рукавички і захисні окуляри.
Після роботи з кормовою добавкою добре вимити руки водою.
Висококонцентрована суміш.
Зберігати кормову добавку в щільно закритій упаковці, відкривати обережно.
При роботі з кормовою добавкою забезпечити належну вентиляцію приміщення.
У разі потрапляння на шкіру, негайно промити великою кількістю води з милом.
У разі потрапляння в очі - промити водою кілька хвилин, а при наявності контактних лінз, зняти їх і продовжити промивання очей водою.
У разі нещасного випадку після вдихання, вивести постраждалого на свіже повітря та залишити в положенні зручному для дихання.
Звернутися за медичною допомогою у разі відчуття нездужання.
Невикористану кормову добавку і її залишки утилізувати згідно з вимогами чинного законодавства.
Протипоказання
Застереження
Не виявлені.
Застосування під час вагітності, лактації, несучості - згідно з рекомендованою дозуванням.
Не використані залишки кормової добавки, або добавку, в якій закінчився термін придатності, утилізують шляхом спалювання в спеціальній печі.
Форма випуску
Флакони з нейтрального скла марки НС-1, НС-2, УСП-1, закриті гумовими пробками під алюмінієвими обкатки, по 50 і 100 г.
Полімерні контейнери (каністри) по 1, 5, 10, 20 і 25 кг або наливом.
Зберігання
Термін придатності
Термін придатності після першого відкриття первинної тари, при дотриманні умов зберігання і подальшого герметичного закриття упаковки з кормовою добавкою - 3 місяці.
Короткі характеристики | |
Інгрідієнти | Кислота мурашина, кислота пропіонова, кальція пропінат, кислота молочна, кислота лимонна, кислота оцтова, кислота янтарна |
Застосування | Оральний |
Тип препарату | Підкислювач (Кормові добавки) |
Бакцинол
- Модель: Baxinol
- Наявність: Є в наявності
-
₴0.00грн.